• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/cheeselifemagazine
  • https://www.twitter.com/@cheeselifemaga1
  • https://www.instagram.com/cheeselifemagazine1
  • https://www.youtube.com/channel/UCVphzDSCv172cvqPtzyw-4A
Metin ÖZTÜRK
info@cheeselifemagazine.com
Bir Festivalim Bile Yok
07/06/2017
Türkiye’nin ilk ve tek “Peynir” dergisi olunca Ülkedeki bütün etkinlikleri takip etmek zorundasınız.
Bizde öyle yapıyoruz, Mayıs ayı bizim için gerçekten yoğun ve yorucu geçti birçok etkinlik Mayıs ayını seçmişti.
Değişik konulardaki bazı etkinlikleri saymazsak bizim için 2 etkinlik gerçekten önemliydi birisi Çanakkale’de yapılan Ulusal peynir çalıştayı, ikincisi Ödemiş’te yapılan “Ödemiş Peynircilik Şenliği” idi. Yapılan bu etkinlikler gerçekten çok doyurucu ve güzeldi bu tür etkinliklerin gelenekselleşmesi ve sürekli yapılması gerekir.
Bu önemli iki etkinliğin ardından aklımıza bir şey takıldı. Biz peyniri tanıtmak ve sevdirmek istiyoruz ama bir festivalimiz bile yok. Kuşkusuz çeşitli peynir festivalleri yapılıyor ama bu festivaller istenilen boyutta değil ve istenilen sesi getirmiyor.
Hele bazı festivaller var ki 3.sınıf bir sanatçı ile kırlarda piknik şeklinde yapılıyor daha çok eş-dost buluşması gibi, akşama kadar piknik yapılıyor halaylar çekiliyor sonra paydos.
Ülkemizin ciddi peynir festivallerine ihtiyacı var, batıda yapılan festivaller dikkatle incelenerek bu festivallerden örnek alınmalı ve kapsamlı peynir festivalleri yapılmalı, bu festivallar bir kaç gün sürdürülerek ciddi ve yoğun etkinlikler yapılmalı.
Peynirin farkındalığının arttırılması katma değeri en yüksek süt ürünlerinden olan peynirin bir gelir kapısı olması ve istihdama katkıda bulunması için kapsamlı ve ciddi festivallerimizin olması şart.
Batıda sadece turistik faaliyetler için bile yapılan peynir festivalleri ve etkinlikleri var.
Bu yolla gerçekten etkinliğin yapıldığı yere hatırı sayılır bir para girişi oluyor. İsmi peynir ile anılan bir çok şehrimiz bulunmakta bu şehirlerimizin artık ciddi ciddi bu konuyu düşünmesi ve yavaş yavaş harakete geçmesi gerekir.
 


1409 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Otobüsler Artık 2+1 - 05/07/2025
Eskiden 6 kişi ile trenden bir kompartıman alırdık ki sohbet ede ede gidelim. Otobüslerde seyahat bitinceye kadar yanımızdaki ile neredeyse akraba olur yıllarca mektuplaşırdık.
Bir Ziyaretin Düşündürdükleri - 05/07/2025
Hepimiz bir karmaşanın içeresin de zaman kavramını unutmuş harala gürele gidiyoruz birde bakıyoruz ki yaş geçmiş ne gençliğimizden ne hayatımızdan hiçbir şey anlamamışız. Çocuklarımızın ne zaman büyüdüğünü komşularımızın ne zaman göç ettiğini...
Küstüm - 05/07/2025
Taa küçük yaşlarında, küserek annesine babasına nispet yapıp sofradan kalkan sonrada büyüklerinin arkalarından gelip onun nazı ile oynamasına alışmış milletimiz olgunluk çağına gelse bile küsmekle ilgili her türü izleri bünyesinde saklamaktadır.
Eğreti Düğünler -2- - 04/07/2025
Hemen yanlarına birkaç çift geliyor onlarda dans etmeye başlıyorlar, dans edenlerin giysilerine bakıyorsunuz birisinin iç çamaşırı görünüyor, birisinin eteği yerlerde sürünüyor neler neler kendinizden utanıyorsunuz.
Eğreti Düğünler -3- - 04/07/2025
Bazı düğün sahipleri hesap ettikleri kâr torbadan çıkmayınca daha önce gittikleri düğün sahiplerini arayarak “ben sana bir kart getirmiştim sen niye 100 Tl getirdin veya gelmedin” diyebiliyor.
Eğreti Düğünler -1- - 04/07/2025
Çiçekçisinden kuaförüne, pastacısından şekercisine kadar herkes ahlak sınırlarını zorlayan bir pişkinlikle Sizi bir kaz gibi yolmaya çalışıyor. Bahane hazır düğünü ömrümüzde bir kere yapıyoruz.
Keşke Biraz Daha Okusaydık - 25/02/2025
Cilavuz köy enstitüsü bölgesinin tek okulu olarak yöre halkı tarafından son derece önemli addedilmekte ve Cilavuz köy enstitüsü mezunlarına çok daha farklı bir gözle bakılmakta. Ankara’da yüksek okul bitirmiş bir delikanlı köye gelir...
Karın Kaymağı (İşkembe) Peyniri - 19/02/2025
Gülde çiçektir diğer tüm çiçeklerde, ancak şairler güle bakmaktan diğer çiçekleri görmezler bile. Tıpkı diğer peynirlere bakmaktan karın kaymağı peynirini görmeyenler gibi
AYDERS - 25/04/2024
Ayder yaylasında bir hafta sonumuzu geçirelim dedim ama gittiğime pişman oldum. Ne olmuş o güzel beldeye. Yaylanın yerinde yeller esiyor. Yaylanın yerine bir şehir kurulmuş ki sormayın. Biz kaçıp kurtulduk AYDER orada kaldı.
 Devamı