• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/cheeselifemagazine
  • https://www.twitter.com/@cheeselifemaga1
  • https://www.instagram.com/cheeselifemagazine1
  • https://www.youtube.com/channel/UCVphzDSCv172cvqPtzyw-4A
Metin ÖZTÜRK
info@cheeselifemagazine.com
Eğreti Düğünler -2-
04/07/2025

 

            Çağrıldığınız düğün saat “19” da Siz saygılı bir insan olduğunuz için düğün saatinden yaklaşık 15 dakika önce düğün salonuna gidiyorsunuz. Düğün sahipleri tarafından güzel karşılanıyorsunuz ve gösterilen veya beğendiğiniz yere eşiniz (kimle gitmişseniz) oturuyorsunuz.

            Bekle düğün başlayacak, bir türlü başlamıyor çünkü insanlar saat “19.30” dan sonra gelmeye başlıyorlar, Bizim insanımız o kadar duyarsız ve saygısız ki çağrıldığı bir yere saatler sonra gidebiliyor, salon yavaş yavaş dolduğu için gelenler birbirlerini izlemeye başlıyorlar. Çok can sıkıcı bir durum çünkü çoğu kimse birbirini tanımıyor. Neden tanımıyor? Az daha sabredin aşağıda öğreneceksiniz.

            Eveeet nihayet gelin ile damat müzik eşliğinde salona giriyor ve başlıyorlar dans etmeye.

            Yok canııım ne dans etmesi dilim sürçtü başlıyorlar sohbete.

            Hemen yanlarına birkaç çift geliyor onlarda dans etmeye başlıyorlar, dans edenlerin giysilerine bakıyorsunuz birisinin iç çamaşırı görünüyor, birisinin eteği yerlerde sürünüyor neler neler kendinizden utanıyorsunuz.

            Neden ?

            Çünkü dans kültürü bizim kültürümüz değil çocuklar dansın ne olduğunu bile bilmiyorlar, iki vücudun bütünleşmesi gerekirken ve çevreyi unutup dans etmeleri gerekirken, bizim çocuklar garip bir müzik eşliğinde başlıyorlar sohbete ve ellerini kollarını indirip kaldırmaya, içlerinden bu rezalet ne zaman bitecek diye düşünüyorlar.

            Neden?

            Çünkü giysi bir kültür işidir, kültürümüzde olmayan bir abiyeyi hayatında hiç giymemiş bir genç kız giyerse böyle iç çamaşırı görünür veya eteği yerle bir gider.

            Dansta, dans müziği de, kızlarımızın giydiği (hele kadınlarımızın) elbiselerde eğreti duruyor.

            Eğreti duran sadece bunlar mı? Saç şekillerinden, ayakkabılara kadar aklınıza gelen her şey eğreti duruyor. 

            Yani her şeyin göstermelik yapıldığı ortada çünkü Bizim o davullu zurnalı, samimi düğünlerimiz geride kaldı. Şimdi dizi filmlerinden v.b. yollarla öğrenilen hareketler yapılıyor.

            Ismarlama düğünde işte böyle eğreti olur.

            Bu söylediğim düğün esnasındaki eğreti durumları da bir yere kadar tartışabiliriz ama asıl sorun düğün sahiplerinin düğünü bir geçim kapısı olarak görmeleri ve ona göre davranmaları bunun içindir ki gelen misafirlerin hiç birisi birbirini tanımıyor. Aslında bu durum çok mantıksız değil mi çoğu kişinin birbirini tanıması lazım ama öyle değil çünkü düğün sahibi ekonomik kaygılarla her önüne gelene davetiye vermiş ve düğününe çağırmış.

            Gelecek yazımda bu konuyu mercek altına alacağım.



7 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Eğreti Düğünler -1- - 04/07/2025
Çiçekçisinden kuaförüne, pastacısından şekercisine kadar herkes ahlak sınırlarını zorlayan bir pişkinlikle Sizi bir kaz gibi yolmaya çalışıyor. Bahane hazır düğünü ömrümüzde bir kere yapıyoruz.
Eğreti Düğünler -3- - 04/07/2025
Bazı düğün sahipleri hesap ettikleri kâr torbadan çıkmayınca daha önce gittikleri düğün sahiplerini arayarak “ben sana bir kart getirmiştim sen niye 100 Tl getirdin veya gelmedin” diyebiliyor.
Keşke Biraz Daha Okusaydık - 25/02/2025
Cilavuz köy enstitüsü bölgesinin tek okulu olarak yöre halkı tarafından son derece önemli addedilmekte ve Cilavuz köy enstitüsü mezunlarına çok daha farklı bir gözle bakılmakta. Ankara’da yüksek okul bitirmiş bir delikanlı köye gelir...
Karın Kaymağı (İşkembe) Peyniri - 19/02/2025
Gülde çiçektir diğer tüm çiçeklerde, ancak şairler güle bakmaktan diğer çiçekleri görmezler bile. Tıpkı diğer peynirlere bakmaktan karın kaymağı peynirini görmeyenler gibi
AYDERS - 25/04/2024
Ayder yaylasında bir hafta sonumuzu geçirelim dedim ama gittiğime pişman oldum. Ne olmuş o güzel beldeye. Yaylanın yerinde yeller esiyor. Yaylanın yerine bir şehir kurulmuş ki sormayın. Biz kaçıp kurtulduk AYDER orada kaldı.
Emoji artık bir dil oldu - 30/01/2023
Dijital yaşam bizi mağara devrine geri gönderdi. Mağara resimlerinde bir şeyler anlatmak için resimler çizilirdi, günümüzde ise emojiler aynı işi yapıyorlar. Bakalım dijital yaşam konuşmayı da bitirebilecek mi?
Teknoloji ve Gerçeklik Duygusu - 25/04/2021
Teknolojinin akıl almaz bir hızla gelişmesi sonucu insan gerçeklik duygusunu kaybediyor. “Hayal mi görüyorum yoksa bu gerçek mi?” diye kafası karışmayan insan artık yok gibi.
Peynir ve Turizm - 10/03/2020
Gastro-turizmin, eko-turizmin, agro-turizmin, peynir bütün turizmlerin öznesi yapılmalıdır. Bunun için öncelikle peyniri kahvaltı menüsünden çıkarıp mutfağa sokmalıyız hemde tüm gün boyunca.
5.Yılın Düşündürdükleri - 25/11/2019
Türkiye'nin ilk ve tek peynir dergisi "Cheese Life Magazine" 5.yılına sessiz sedasız girdi. Amacımız Türkiye'deki peynirin ortak hafızasını oluşturmak.
 Devamı